VERTAALDE SOFTWARE
Edupro is op dit moment bezig enige Engelse softwareprogramma's te vertalen. Van een aantal uitgeverijen hebben we fraaie software ontvangen, die we eerst op de BETT (grootste beurs ter wereld rondom educatieve software) in Londen hebben bekeken. Waarom het wiel opnieuw uitvinden, als er al zoveel goede programma's zijn. Edupro vertaalt de programma's zelf. De meeste programma's zijn zonder tekst en is er tekst noodzakelijk of spraak, dan passen we dat ook aan. Volg deze internetsite en u vindt vanzelf de nieuwe programma's. U kunt 18 vertaalde programma's op onze site vinden. Het gaat om "Clicker 4", "Schrijven met symbolen 2000", "Blob", "Muziekfabriek", "MuziekMaker Toonhoogte", "Introduction to scanning" (Leren kiezen), "Match it" (Vergelijken maar), "Rekenwijzer", "Leeswijzer Engels", "Leeswijzer Nederlands" en "Digitaal Portfolio", "Happenings", "Megamix", "Abakadabra", "Leer meer met spelletjes", "Oeps", "Filiokus", "Stap voor stap" en "De vrolijke eend". We blijven zoeken naar meer goede programma's en zullen u die op onze site aanbieden als we ze hebben vertaald.

Uitgeverijen waar we contact mee hebben zijn Widgit uit Leamington Spa (midden Engeland), zij geven onze BioBytes-software in Engeland uit. Rescource-software uit Kegworth. Dat ligt in het graafschap Derby. De firma Learning and Teaching Scotland uit Dundee in Schotland, zij zijn vooral voor de overheid werkzaam geweest de laatste jaren (voorheen heetten de twee bedrijven die in juli 2000 zijn gefuseerd in LT, respectievelijk SCET en Scottish CCC). Last but not least hebben we contacten met Semerc-software als onderdeel van het knotsgrote Granada LTD, onderdeel van Granada televisie in Manchester, ook in midden-Engeland! Daarnaast wordt ons 'eigen' programma BioBytes in de Engelse versie inmiddels in Engeland en Finland geïmporteerd! In het najaar van 2002 is er een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Zweedse Softogram. Een viertal programma's van hun hand vindt u, keurig in het Nederlands vertaald, op onze site onder het kopje Softogram!
Tenslotte hebben we met een andere Zweedse firma contacten, zij zijn getooid met de fraaie naam "Lära Mera" (oftewel "Leer Meer"). Van hun hand vindt u een paar heel fraaie stukjes 1-knops software, makkelijk te vinden onder het kopje "Leer meer", waar u ze allemaal vindt omschreven.

www.laramera.se
www.ltscotland.com
www.resourcekt.co.uk
www.semerc.com
www.softogram.se
www.widgit.com