SWITCHIT WILDE DIEREN (WILDLIFE)
Doelgroep: kinderen met fysieke beperkingen, één-knop gebruikers, leerlingen in basis- en speciaal onderwijs

Deze software is ook geschikt om met twéé losse knoppen te bedienen, nét wat moeilijker dan de 1-knopssoftware voor hen die wat ingewikkelder opdrachten aan kunnen.

Dit prachtige programma neemt een kijkje in de verschillende habitats over de hele wereld, kijkt naar de dieren die daar leven en hun karakteristieke eigenschappen, gedragingen en voedsel. Eén-knopsgebruikers kunnen de Afrikaanse savannen, de krokodillen in een Australisch moeras en haaien in de oceaan gaan bekijken. Heel veel verschillen dieren komen op deze cd-rom voor: zoogdieren, vogels, insecten, reptielen en vissen. Geweldig om te zien en ervaren!

Neem een kijkje in de voedselketen, wat eet de egel en hoe voorkomt hij dat hij zelf een prooi wordt, die gegeten wordt? Camouflage komt aan de orde en de verschillende methoden die dieren gebruiken om naar voedsel te zoeken. Denk na over zaken als habitat, bedreigde diersoorten en dierenbescherming. Wat gebeurt er met de tijger als een bulldozer zijn bos omver haalt. Wat vertellen kikkers ons over de verschillende cycli van het leven en waarom ziet de mannetjespauw er zoveel anders uit dan het vrouwtje?

Er zijn veel computer flitskaarten, plaatjes die je op kunt bouwen, die op het scherm verschijnen, met verhaaltjes met leuke animaties erbij en met een druk op de knop wordt ook de bijbehorende tekst (in het Engels) uitgesproken en er zijn nog veel meer additionele bronnen, allemaal over het thema Wilde Dieren!

Extra bronnen
SwitchIt! Extra's: prachtig extra bronnenmateriaal, leuke activiteiten en mooie werkbladen: Activiteiten:
Ieder onderdeel heeft toegevoegde activiteiten rondom het thema. Gebruik de muis, een aanraakscherm, een interactief whiteboard of de losse knoppen om rond te snuffelen in dit prachtige materiaal. U kunt zelfs op een aparte (Engelstalige) website meer bijzonderheden bekijken: www.switchitseries.com

Plaatjes opbouwen:
Dit onderdeel zorgt ervoor dat met een druk op de knop een klein stukje van een plaatje of foto wordt onthuld. U kunt instellen hoeveel kliks er nodig zijn om het volledige plaatje te laten zien. Als het plaatje helemaal klaar is, wordt de gebruiker beloond met leuke geluiden en animaties.

Extra verhaaltjes:
Deze verhaaltjes worden langzaamaan duidelijk naarmate er meer geklikt wordt. Dan ontvouwd het verhaaltje zich als het ware visueel. Er zijn korte pauzes van 4 seconden tussen iedere stap, om de leerling aan te moedigen het verhaaltje te bekijken en het zich ontvouwend verhaal te snappen. U kunt deze verhaaltjes heel goed gebruiken om met het kind te praten over wat de dieren aan het doen zijn en waarom ze dat doen.

Werkbladen:
Bij ieder onderdeel van de cd-rom zijn prachtige werkbladen, die u zelf uit kunt printen om er verder mee te werken:
- Tekenen met nummers
- Gooi de verkeerde eruit
- Zoek de ontbrekende letter
- Combineer woorden tot een compleet beeld
- Gekleurde flitskaarten
- Zet het verhaaltje in de juiste volgorde (met plaatjes)
- Kleurbladen
- Getallen van 1-5
- "Praat over'-kaarten
- Zoekplaatjes
- Kleine plaatjes, om paren te zoeken, memory te spelen, te sorteren of lottospelltjes mee td doen.

Minimale systeemeisen:
Windows:
- 98/2000/XP/Vista
- 350 Mhz Pentium 2 processor
- 32 Mb RAM geheugen
- Soundblaster compatibele geluidskaart en boxjes
- 16 bits geluid

Mactintosh:
- OS X vanaf 10.2.8
- 700 MHz Power PC G4 processoor
- 128 Mb RAM geheugen

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
SwitchIt Wildlife 1-gebruiker à € 141,50
SwitchIt Wildlife 5-gebruikers à € 261,95
SwitchIt Wildlife site-license (voor alle PC's binnen één instelling of school) à € 392,95