GROEIEN MET TIMOCCO
Doelgroep: kinderen vanaf 2 jaar, bedoelt voor ontwikkeling cognitieve en motorische vaardigheden! Bijzonder geschikt voor kinderen met CP (Cerebral Palsy), ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), DCD (Developmental Coordination Disorder) en andere ontwikkelingsstoornissen en -vertragingen.

Thuisversie (of voor therapeut)
Met Groeien met Timocco worden leuke activiteiten gedaan met behulp van bewegingen van het lichaam, die worden bijgehouden met controllers. Dit stimuleert het kind om een verscheidenheid van motorische en cognitieve vaardigheden te ontwikkelen.

Bij elke activiteit van het kind regelt de bewegingen op het scherm van Timocco de aap. Ze kunnen naar verschillende omgevingen, zoals het strand, de hemel, thuis of op het erf, en plezier hebben met het knallen van bellen, ballonnen of vallende vruchten vangen. Elk spel is vriendelijk en niet-gewelddadig, wat de motivatie geeft die nodig is om de motorische vaardigheden te ontwikkelen.
Bijvoorbeeld, het spelen met beide handen in de lucht versterkt schouders en armen, en door zeepbellen door te prikken, de mogelijkheid om beide handen samen te gebruiken in de juiste volgorde, waardoor een goede links-rechts coördinatie ontwikkeld wordt.

De spellen bieden de kinderen een leuke en uitdagende ervaring en veel positieve feedback
Timocco maakt het opsporen van fysieke objecten mogelijk met behulp van een simpele webcam en een standaard PC. Het omvat:
- 5 ontwikkelings-games en navigatie-interface.
- lichaams-tracking software.
- 3 x tracking controllers.
- USB-camera.

Elk spel richt zich op verschillende motorische of cognitieve vaardigheden, zoals houding van het kind, links-recht coördinatie, oog-handcoördinatie, en ga zo maar door.

U kunt gemakkelijk de kenmerken van het kind aanpassen bij ieder spel, zoals de duur van de taak, de snelheid etc. Elk spel kan worden aangepast aan de ontwikkeling van het kind, het niveau en de specifieke behoeften evenals hun tempo van de vooruitgang.

Professionele versie
Er is ook een versie voor instellingen en scholen, die onbeperkt daar gebruikt mag worden!
Met behulp van Groeien met Timocco Plus Edition kunt u gemakkelijk een aantal functies aanpassen, zoals het aantal stimuli, de duur van de taak, de snelheid, het uiterlijk van 'afleiders', moeilijkheidsgraad en andere parameters. Daarom kan het worden gebruikt als een behandeltool die de therapeut in staat stelt om het spel aan te passen aan de ontwikkeling van het kind, zijn specifieke behoeften en het tempo van de vooruitgang.

Groeien met Timocco Plus Edition bevat vijf ontwikkelings-spelletjes ondersteund door meer dan 20 sub-games. Elke subgroep spel richt zich op een andere motor of cognitieve vaardigheden, zoals houding van het kind, links-coördinatie, cross-middellijn rijping, oog-handcoördinatie, visuele discriminatie, enz.

Groeien met Timocco Plus Edition houdt de prestaties van het kind bij en geeft de therapeut management- en gegevensanalyse tools.

Alle gegevens, inclusief het aantal fouten, het aantal aanslagen, het volgen van de beweging, het aantal middellijn kruisen en andere relevante gegevens, uniek voor elk spel, worden verzameld en zijn beschikbaar voor de therapeut op de Timocco-server voor toezicht op en analyse van de resultaten.

Groeien met Timocco is vooral nuttig voor mensen die moeite hebben met motorische controle, slechte spierspanning (hypotonie), slechte lichaamsbewustzijn of problemen met de grove motorische volgorde (ontwikkelings dyspraxie), de links-rechts coördinatie of middellij-cross rijping.

Groeien met Timocco verbetert ook cognitieve vaardigheden, zoals: visuele perceptie en discriminatie, categorisatie, geheugen, sequenties, aantallen en hoeveelheden.

Groeien met Timocco is bijzonder geschikt voor kinderen met CP (Cerebral Palsy), ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), DCD (Developmental Coordination Disorder) en andere ontwikkelingsstoornissen en -vertragingen.

Minimale systeemeisen:
- Windows 2000, XP, Vista of Windows 7

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
Groeien met Timocco Thuiseditie PC (voor 1 gebruiker en 1 docent/therapeut) à € 365,95
Groeien met Timocco Professionel editie PC (voor onbeperkt gebruik binnen een instelling of school) à € 890,50