HALF QWERTY-TOETSENBORD
Ideaal voor mensen die met 1 hand kunnen typen, mensen die lijden aan Hemiplegia, Carpaal Tunnel Syndroom en andere problemen die met hun handen hebben te maken.
Het Carpaal Tunnel Syndroom en andere zaken die problemen met typen veroorzaken, komen niet noodzakelijkerwijs aan beide handen voor. In gevallen waarbij slechts 1 hand is aangedaan, bent u wellicht in staat met de andere hand wel goed te typen, terwijl de andere hand geneest. Het half-QWERTY-toetsenbord innovatieve "vaardigheden-overdracht" ontwerp, zorgt ervoor dat de overstap snel en gemakkelijk verloopt.
U dient wel af en toe een pauze te nemen tijdens het typen, zodat de 'goede' hand rust krijgt!

Hoe werkt het toetsenbord?
De Half-QWERTY type-techniek lijkt heel erg op de standaard twee-handige wijze van typen.
U plaatst uw hand op dezelfde plek als u gewend bent op het toetsenbord. Of dat nu links of rechts is, maakt niet uit.
Om nu de letters van de andere helft van het toetsenbord te gebruiken, zorgt u ervoor dat de spatiebalk is ingedrukt en u gebruikt dezelfde vingerbewegingen die normaliter door de andere hand worden gedaan, maar dan aan de andere kant van het toetsenbord! Als u de spatiebalk gewoon even indrukt, krijgt u ook gewoon een spatie in uw typewerk.

Het is opmerkelijk dat de vingerbewegingen die nodig zijn bij het eenhandig typen, hetzelfde zijn als die nodig zijn voor tweehandig typen. Dus als u reeds een vaardig tekstverwerker met twee handen was, dan kent u die bewegingen dus al. In dat geval zou u binnen enkele minuten aan de slag kunnen op het Half-QWERTY toetsenbord.

U kunt om het even welke hand gebruiken!
Het Half-QWERTY-toetsenbord werkt met om het even welke hand. In feite heeft het twee virtuele Half-QWERTY-toetsenborden, een voor iedere hand. Dit gaat automatisch, zonder dat u als gebruiker daar iets voor hoeft te doen!

Hoe snel is het te leren?
"... op de een of andere manier sturen de hersenen de goede vinger aan.... Binnen 15 minuten kon ik 20 woorden per minuut typen. Aldus het bekende blad MACWORLD.
Als u nog niet eerder met typen of tekstverwerken bent bezig geweest, heeft u ongeveer dezelfde tijd nodig om te leren typen als u normaliter met twee handen kwijt zou zijn.
Als u echter een geoefend tekstverwerker bent, leert u het Half-QWERTY-toetsenbord in enkele minuten te bedienen, met weinig tot geen training.
Het lijkt zo te zijn dat een gemiddelde tekstverwerker ongeveer een derde van de tijd nodig heeft, om met het Half-QWERTY-toetsenbord om te gaan, die men normaliter nodig zou hebben voor een aangepast zogenaamd "chord-toetsenbord", waarbij dus alle letters slechts aan 1 kant van het toetsenbord zijn gepositioneerd.

Hoe snel kunt u werken?
Met oefening is het zo dat Half-QWERTY-typisten een snelheid kunnen bereiken van tussen de 61% and 91% van wat normaliter met twee handen wordt behaald. Er zijn mensen die 64 woorden per minuut gemiddeld halen.

Kunnen anderen mijn toetsenbord gebruiken...?
Ja, dit toetsenbord kan gewoon gebruikt worden door mensen die gewend zijn met twee handen te typen.

Gebruik door blinden.
Als u het Half-QWERTY-toetsenbord gebruikt in combinatie met b.v. een brailleleesregel, kunnen blinde en slechtziende mensen met hun niet typende hand lezen wat ze typen als ze aan het typen zijn, net als een ziend iemand kan doen.

Plak-toetsen (Sticky Keys)
Plaktoetsen zijn een voorziening die het makkelijk maakt b.v. veel hoofdletters achter elkaar te typen voor mensen die 1 hand kunnen gebruiken. De normaliter gebruikte hulptoets op het toetsenbord (b.v. Shift, Control of Alt) wordt door de gebruiker twee maal achtereen aangeslagen en blijft dan als het ware plakken in die stand, zodat u de hoofdletters of Windows-opdrachten makkelijk kunt invoeren. Als u dan de betreffende toets nogmaals indrukt, staat ie weer in de gewone stand.

Aansluitingen.
Het Half-QWERTY-toetsenbord wordt geleverd met een meervoudig aansluitsnoer, zodat u het kunt aansluiten op zowel een PC als op een Apple Mac. De PS/2-aansluiting of de USB-aansluiting kunnen gebruikt worden als u een PC heeft; de ADB-aansluiting of de USB-aansluiting als u een Mac tot uw beschikking heeft.
Als u de USB-aansluiting gebruikt, werkt het toetsenbord ook als een twee poorts USB-hub. U vindt een USB-aansluiting aan beide kanten van het toetsenbord, op die manier is een USB-muis of ieder ander USB-apparaat simpel aan te sluiten!

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
Half QWERTY-toetsenbord à € 707,50