LIGHTIO AANRAAKLOOS TOETSENBORD USB
Doelgroep: iedereen die het niet kan velen de toetsen van een toetsenbord aan te raken, bijvoorbeeld vanwege zenuwpijnen.

LightIO heeft weer een nieuwe technologie uitgevonden. Gebruikmakend van geavanceerde Computer Vision-technologie en algoritmen voor kunstmatige intelligentie, verwijdert dit gepatenteerde nieuwe toetsenbord alle beperkingen en ongemakken van zijn voorganger - het op infrarood frame gebaseerde aanraakloze LightIO toetsenbord.

Dit nieuwe toetsenbord gebruikt twee slimme camera's om de toetsen te bekijken. Wanneer een vinger of een helder voorwerp dichtbij het oppervlak van een sleutel komt, kunnen de slimme camera's de situatie herkennen en de toetsaanslag via een USB-verbinding naar de computer sturen.

LightIO is begonnen met als missie om optische technologie te gebruiken om pijn bij het gebruik van computers te verwijderen, om het menselijk lichaam te beschermen tegen herhaalde belasting en andere vormen van letsel. In de loop der jaren hebben veel mensen met verschillende soorten aandoeningen, vooral mensen met artritis en tendinitis in hun handen, de contactloze invoerapparaten erg nuttig gevonden om de gebruiker weer terug aan het werk te krijgen.

Eerdere technologie, die voornamelijk gebruik maakt van afzonderlijke infraroodsensoren, had echter wat beperkingen, die verhinderden dat de producten écht zonder aanraking konden worden gebruikt. Voornaamste probleem was ook het te kleine formaat van de toetsen van het eerste LightIO toetsenbordje.

Een andere tekortkoming is dat de afzonderlijke infraroodstralen niet voldoende resolutie kunnen bieden om de onnauwkeurige vingerbeweging van de gebruiker vast te leggen, wat vaak resulteert in gemiste slagen en achterwaartse correcties.

De slimme camera's met geavanceerde computerzichttechnologie, die LightIO nu gebruikt, hebben deze 2 beperkende beperkingen met succes verholpen. De beeldsensoren in de slimme camera's bieden voldoende resolutie om de vinger op elk punt van het hele gebied boven de toetsen vast te leggen. De kijkwijdte van de camera's beslaat het volledig toetsenbord. En de framesnelheid en ons unieke AI-algoritme zorgen voor een snellere reactiesnelheid. Al met al bieden ze een betere prestatie en een ongekende operationele ervaring voor de gebruikers.

Op het 'oude' LightIO toetsenbordje dat op infraroodstraal gebaseerd was, moest de vinger soms het toetsoppervlak aanraken om te voorkomen dat wat "lekkend" licht van het oppervlak terugkaatst om de andere kant te bereiken. Het woord 'aanrakingloos' betekende toen eigenlijk 'minder aanraking'. In het nieuwe cameratoetsenbord wordt het midden van de framehoogte gebruikt als criterium voor de virtuele toetshoogte. Wanneer uw vingernagel die lijn passeert, ruim voordat deze in contact komt met het echte oppervlak, wordt het beeld vastgelegd voor een toetsaanslag. Met "zonder aanraking" bedoelen we nu echt absoluut niet aanraken. Het niet hoeven aan te raken van een toets is iets dat vooral wordt gevraagd door mensen die zenuwaandoeningen aan de vingertoppen hebben en bij wie elke vorm van aanraking pijn kan veroorzaken. Gaaf dat het LightIO toetsenbord in deze behoefte voorziet!

Een ander opmerkelijk innovatief en nuttig kenmerk van dit toetsenbord is de nieuwe manier om de zogenaamde "toetscombinaties" of "sneltoets" -bewerkingen te gebruiken. Dat betekent dat u meer dan één toets tegelijk moet indrukken om een commando naar de computer te sturen. Traditionele toetsenborden vereisen meestal dat je drie of meer vingers gebruikt om meerdere toetsen tegelijk in te drukken. Het kan best lastig zijn als je handen klein zijn of als je speciale omstandigheden hebt. Zelfs als uw handen perfect geschikt zijn voor het standaardformaat, voegt het nog steeds stress toe aan uw handen om een multi-toetsaanslag uit te voeren. De uitvinder van dit slimme cameratoetsenbord bedacht een eenvoudigere en betere manier om dergelijke bewerkingen uit te voeren. U hoeft slechts één vinger van elke hand te gebruiken om een willekeurig aantal combinatietoetsen uit te voeren. Dat wil zeggen, zolang één toets 'ingedrukt' blijft (boven de toets zweeft dus....), zullen alle andere eenmaal 'ingedrukte' toetsen aan de verzameling worden toegevoegd totdat alle toetsen zijn vrijgegeven. Dit slimme ontwerp vermindert de stress van het gebruik van toetsenborden verder.

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
LightIO aanraakloos toetsenbord USB à € 349,50