ORTHOMUIS
Doelgroep: kinderen en volwassenen met verminderde motorische functies, mensen met dreigende RSI

Price winning product FINEP 2010 en WIPO prize winning product
'The OrthoMouse adapts to your hand, instead of your hand having to adapt to the OrthoMouse'

De OrthoMuis is ontworpen vanuit een wetenschappelijk perspectief en gebaseerd op het gewenste comfort en de hand- en arm positie die men heeft in rusttoestand. Deze belangrijke uitgangspunten hebben geresulteerd in de ontwikkeling van de OrthoMuis. Het resultaat is een muis waarbij de hand rust in de juiste stand, goed opgevuld is en de muis in de juiste handmaat gezet kan worden voor de comfortabele bediening van de muisknoppen met de vingers naar beneden (slechts 30 gram).
Geen scroll wiel meer, maar een zeer geavanceerde, licht te bedienen scroll knop voor de duim (15 gram). De OrthoMuis is ontwikkeld door een team van wetenschappers en medici onder leiding van Dr. Segalle.

Professor Dr. David Rempel* bestempelt de muis als zeer goed inzetbaar bij het oplossen van pols- en onderarmklachten, zonder de nek en schouder extra te belasten. Ook preventief. Dit vanuit de zeer lage belasting van de hand en onderarmspieren met een positief effect op de pols van de 45 graden positie van de hand en de vingers die naar beneden werken en een rustende duim.
De hand blijft ook in een rust- en comfortpositie, als de hand op de muis ligt en geen actie onderneemt.
De duim ligt rustig in een uitsparing van de OrthoMuis en kan een scroll knop activeren indien nodig.
De OrthoMuis kan volgens zijn onderzoek (**) effectief ingezet worden bij de behandeling van overbelastingsklachten en bij herstel van hand/pols klachten (o.a. Carpaal Tunnel Syndroom).

In 2010 heeft de OrthoMuis 2 belangrijike innovatie prijzen gewonnen. De 'FINEP en WIPA 2010' is verstrekt aan de uitvinder van de OrthoMuis Dr. Julio Segalle in Brazilië.

FINEP 2010 Prijs

* Professor Dr. David Rempel, doceert aan Berkeley (University of California) Ergonomics, Cell Biology, Occupational Biomechanics en Occupational Medicine Clinic, Attending Physicians en is specialist op het gebied van Bio-engineering, arbeidswetenschappen en gecertificeerd Ergonoom met publicaties omtrent o.a. Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) bij computergebruikers is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de OrthoMuis. Momenteel bereidt Prof. Rempel een studie voor omtrent spier- en gewrichtsstoornissen bij toetsenbord en muisgebruik.

** David Rempel, MD, Joel M. Bach, PhD, Richmond, C.A., Leonard Gordon, MD, Yuen So, MD, PhD, San Francisco, CA. "Effects of forearm Pronation/Supination on Carpal Tunnel Pressure." Journal of Hand Surgery 1998, 23A: pag 38.

Patent # 6300941 B1 - Oct. 9 - 2001

Specificaties:
- Wordt geleverd met 3 elementen om de muis aan te passen naar de handmaat small, medium of large.
- Systeemeisen: Win ME/XP/Vista/7, Mac OS 8.6-9 OSX 10.1+, Linux Kemel 2.4 of hoger
- Aantal standen: 6
- Hellingshoek: 45 graden rechtshellend
- Aantal knoppen: 5
- Drivers: Plug & Play
- Aansluiting: USB (met extra PS2 adapter)
- Draadloos: nee
- Rechts/Linkshandig: rechts
- Kabellengte: 180 cm
- Kleur: zwart
- Afmetingen: h:65 mm x b:82mm x l:115 - 140mm
- Resolutie: Optisch 800 Dpi
- Garantie: 1 jaar bij normaal gebruik
- Geschikt voor: handmaten Small, Medium en Large
- Besturing: Class 1 LED optische besturing

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
OrthoMuis à € 145,50