NEWTRAL 2 ERGONOMISCHE MUIS
Doelgroep: iedereen die last heeft van RSI-achtige klachten, dan wel andersoortige klachten heeft aan het motorisch systeem van de rechterarm/pols. Beschikbaar mét en zónder draad!

Productbeschrijving

Ergonomische voordelen van de Newtral 2 ergonomische muis. Het belangrijkste voordeel van de Newtral is dat hij voor de hand als een zadel aanvoelt, de vingers ontspannen naar beneden klikken en er geen spanning ontstaat tussen pink en duim. Bij de Newtral neemt de pink en de duim een ontspannen positie in vanwege het Gripless Design. Deze Newtral vermindert pols en onderarm pronatie. De licht gekantelde hoek van 33 graden geeft een meer natuurlijke positie van uw pols en onderarm. Wetenschappelijk onderzoek. De Newtral 2 Gripless professionele computermuis is ontwikkeld na EMG (electromyogram) onderzoeken onder professionele computergebruikers die in meerdere of mindere mate overbelastingsklachten ondervinden (zoals RSI/KANS). Het onderzoek laat zien dat, door de ondersteunende zadelvorm van de muis, de hand in een ontspannen houding komt te liggen en de vingers ontspannen naar beneden klikken, waardoor er aantoonbaar minder spierspanning in de nek, schouders en onderarm wordt ondervonden.

Het ontwerp van de Newtral 2 Gripless muis is ontstaan door o.a. EMG onderzoeken en testen onder professionele computergebruikers. De zadelvorm van deze muis, de bijgeleverde accessoires en de hellingshoek van 33 graden, zorgt voor een verlaagde spierspanning en voorkomt overbelasting doordat de vingers op de klikknoppen rusten en niet opgetild hoeven te worden en de pols recht blijft. Dankzij het Gripless design, nemen de pink en duim automatisch een ontspannen positie in. Recent onderzoek door EMG/Myofeedback specialist Prof. Dr. Erik Peper* laat zien dat er een duidelijk verschil in spierspanning is bij het gebruik van een reguliere platte muis en bij de Newtral 2 Gripless muis. De Newtral belast de nek- en schouderspieren duidelijk minder en de spanning in de hand en vingers neemt sterk af bij gebruik van deze muis.

* Prof. Dr. Erik Peper is psycholoog en EMG specialist, verbonden aan de San Francisco State University en auteur van het boek 'De Computermens'. Erik Peper is docent aan het Nederlands Paramedisch Instituut en doceert EMG/Biofeedback op het gebied van gezond en veilig beeldschermwerk.

Vermindert pols spanning als gevolg van herhaaldelijke bewegingen: de Ergo-Grip biedt een groot comfort op uw handpalm en de pols, zodat u uw volledige arm kunt verplaatsen in plaats van alleen de beweging uit uw pols te halen. Daarnaast vermindert druk op uw pols: de zachte gel toegepast op de verschillende opzetstukjes vergroot het oppervlakte waardoor het gewicht en daardoor de druk van uw hand en pols vermindert. Vermindert wrijving tussen uw pink en bureaublad: het Ergo-Grip-ontwerp met afneembare richel houdt de onderkant van de pink en palm omhoog vermindert wrijving met uw bureaublad.

U verhoogt de precisie van de aanwijzer met de DPI knop op deze Newtral 2

Kenmerken
- Een handige muis van Contour Design
- Aansluiting: USB
- Bewegingsdetectietechnologie: Optisch
- Aanbevolen gebruik: PC of tablet, mits voorzien van verloopkastje, voorzien van een USB-ingang. Edupro heeft deze zowel voor iPads als Androïd tablets!
- Kleur van het product: Zilverwit met Grijs of geheel antraciet
- Formaat: rechtshandig gebruik
- Voeding: USB-Kabel (draadgebonden variant) of AA battrij (draadloze variant)
- Goede polshouding (geen belastende op- en zijwaardse krommingen)
- Lage spierspanning in onderarmspieren (muis vult hand als een handshoen)
- Lage belasting vingers (vinger handen ontspannen naar beneden)
- Scrollfunctie
- Backward/forward knop bij duim
- 3 ergonomische Gripless accessoires voor extra comfort van uw hand(palm)
- Verkrijgbaar in de maten small/medium en large

Small/Medium of de Large variant? Hoe kunt u de juiste maat bepalen?
U meet uw maat door een liniaal over uw platte, omgekeerde hand, te leggen en te beginnen met meten bij het eerste polsstreepje tot het einde van de middelvinger. Dat is dan direct de maat in mm en refereert aan de handmaat zoals hieronder vermeld.

Small/Medium - handmaat tot 193 mm
Large - handmaat 190 mm en hoger

Een gebruiker aan het woord:
Als je last hebt van je schouder en veel met een muis moet werken is deze NewTral zeker aan te raden. Door de stand van de hand iets naar de zijkant te hebben heb je meer ontspanning in je schouder tijdens het muizen. Ik heb ook geen enkele spijt van deze aanschaf want ik krijg geen extra last meer van mijn schouder als ik een aantal uren met een muis werk.

Een andere gebruiker:
De Newstarmuis werkt prima. Qua functionaliteiten is hij vrij simpel, het is geen gaming mouse. Hij ligt heel lekker in de hand, en ik heb absoluut geen last van mijn pols meer. Dat was voor mij de belangrijkste overweging. Verder schijnt hij heel zuinig te zijn met stroom, en kan wel tot een jaar met 1 AA batterij. Ik moet nog even zien of hij dat haalt, maar het is in ieder geval een sterke verbetering met mijn vorige draadloze muis.

De zender/ontvanger is superklein formaat en zit in de extra USB poort van mijn toetsenbord.

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
Newtral 2 Small wit/grijs draadloos à € 99,95
Newtral 2 Large wit/grijs draadloos à € 99,95
Newtral 2 Small antraciet draadloos à € 99,95
Newtral 2 Large antraciet draadloos à € 99,95
Newtral 2 Small wit/grijs draadgebonden à € 86,95
Newtral 2 Large wit/grijs draadgebonden à € 86,95
Newtral 2 Small antraciet draadgebonden à € 86,95
Newtral 2 Large antraciet draadgebonden à € 86,95