NEWTRAL 3 ERGONOMISCHE MUIS (VERTICALE MUIS)
Doelgroep: iedereen die last heeft van een muis-arm, RSI of andere onderarm- of handklachten, of die ze juist wil voorkomen!

Ergonomische voordelen van de Newtral 3 ergonomische muis. Het belangrijkste voordeel van de Newtral is dat hij voor de hand als een soort zadel aanvoelt, de vingers ontspannen naar beneden klikken en er geen spanning ontstaat tussen pink en duim. Bij de Newtral neemt de pink en de duim een ontspannen positie in vanwege het griploze ontwerp. De Newtral vermindert pols en onderarm pronatie. Pronatie is de beweging in de onderarm waarbij deze respectievelijk naar binnen en naar buiten draait. De licht gekantelde hoek van 33 graden geeft een meer natuurlijke positie van uw pols en onderarm.

Wetenschappelijk onderzoek
De Newtral 3 Gripless professionele computermuis is ontwikkeld na EMG (electromyogram) onderzoeken onder professionele computergebruikers die in meerdere of mindere mate overbelastingsklachten ondervinden (zoals RSI/KANS). Het onderzoek laat zien dat, door de ondersteunende zadelvorm van de muis, de hand in een ontspannen houding komt te liggen en de vingers ontspannen naar beneden klikken, waardoor er aantoonbaar minder spierspanning in de nek, schouders en onderarm wordt ondervonden.

Het ontwerp van de Newtral 3 is ontstaan door o.a. EMG onderzoeken en testen onder professionele computergebruikers. De zadelvorm van deze muis, de bijgeleverde accessoires en de hellingshoek van 33 graden, zorgt voor een verlaagde spierspanning en voorkomt overbelasting doordat de vingers op de klikknoppen rusten en niet opgetild hoeven te worden en de pols recht blijft. Dankzij het griploze ontwerp, nemen de pink en duim automatisch een ontspannen positie in. Recent onderzoek door EMG/Myofeedback specialist Prof. Dr. Erik Peper- laat zien dat er een duidelijk verschil in spierspanning is bij het gebruik van een reguliere platte muis en bij de Newtral 3 muis. De Newtral belast de nek- en schouderspieren duidelijk minder en de spanning in de hand en vingers neemt sterk af bij gebruik van deze muis.

- Prof. Dr. Erik Peper is psycholoog en EMG specialist, verbonden aan de San Francisco State University en auteur van het boek 'De Computermens'. Erik Peper is docent aan het Nederlands Paramedisch Instituut en doceert EMG/Biofeedback op het gebied van gezond en veilig beeldschermwerk.

De Newtral 3 vermindert pols spanning als gevolg van herhaaldelijke bewegingen: de Ergo-Grip biedt een groot comfort op uw handpalm en de pols, zodat u uw volledige arm kunt verplaatsen in plaats van alleen de beweging uit uw pols te halen. Daarnaast vermindert druk op uw pols: de zachte gel toegepast op de verschillende opzetstukjes vergroot het oppervlakte waardoor het gewicht en daardoor de druk van uw hand en pols vermindert. Vermindert wrijving tussen uw pink en bureaublad: het Ergo-Grip-ontwerp met afneembare richel houdt de onderkant van de pink en palm omhoog vermindert wrijving met uw bureaublad.

U verhoogt de precisie van de aanwijzer met de DPI knop op deze Newtral 3
- Goede polshouding (geen belastende op- en zijwaardse krommingen)
- Lage spierspanning in onderarmspieren (muis vult hand als een handshoen)
- Lage belasting vingers (vinger handen ontspannen naar beneden)
- Scrollfunctie
- Backward/forward knop bij duim
- 3 ergonomische Gripless accessoires voor extra comfort van uw hand(palm)

Verkrijgbaar in de maten small/medium en large en met of zonder draad.

Small/Medium of de Large variant? Hoe te meten.
U meet uw maat door een liniaal over uw platte, omgekeerde hand, te leggen en te beginnen met meten bij het eerste polsstreepje tot het einde van de middelvinger. Dat is dan direct de maat in mm en refereert aan de handmaat zoals hieronder vermeld.

Rechtshandig
Small/Medium - handmaat tot 193 mm
Large - handmaat 190 mm en hoger

Specificaties
Compatibiliteit:
  Windows 10, 8, 7, Windows Vista, Windows 2000, Windows XP
  Mac OS 9, Max OS X (10.2.8 of later) - voor MAC hebben de zijknoppen geen functie
  Linux
Installatie: Plug-and-play
Garantie: 3 jaar
Aantal knoppen: 6

Specificaties bedraad:
Lengte snoer: 2.00 m
Type verbinding: USB
Optische snelheid: 250-4000 DPI (instelbaar)
Snelheid: 1000,1500, 2000, 2500, 3200, 4800 DPI
Breedte: 8.4 cm (Medium), 9.5 cm (Large)
Lengte: 15.8 cm (Medium), 5.7 cm (Large)
Hoogte: 5.4 cm (Medium), 5.7 cm (Large)
Driver(downloadbare software) om de functie van 6 knoppen zelf in te stellen.

Specificaties draadloos:
Bereik: 10 m
Type verbinding: 2.4 GHz Wireless USB ontvanger
Snelheid: 800,1600, 2400 DPI
Breedte: 7 cm (Small), 7,8 cm (Medium), 8,5 cm (Large)
Lengte: 10,5 cm (Small), 11,5 cm (Medium), 12,6 cm (Large)
Hoogte: 4,9 cm (Small), 5,5 cm (Medium), 6,2 cm (Large)

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
Newtral 3 small/medium met draad en USB-aansluiting à € 89,50
Newtral 3 large met draad en USB-aansluiting à € 89,50
Newtral 3 small/medium draadloos 2,4 Ghz en USB-aansluiting à € 99,50
Newtral 3 large draadloos 2,4 Ghz en USB-aansluiting à € 99,50