FLOPPER-STOPPER
Er zijn kinderen die problemen hebben om hun hoofd rechtop te houden, hun hoofd 'flopt' als het ware telkens naar voren. RJ Cooper heeft derhalve een knop gemaakt om het trainen van de spieren die het hoofd omhoog houden mogelijk te maken. Als de Flopper Stopper goed is geïnstalleerd, kan het hoofd niet genoeg naar voren om de zwaartekracht te laten winnen! De voor de hand liggende vraag was of de gebruiker met zijn of haar hoofd van de knop vandaan kon blijven. Zo goed als altijd blijkt in de praktijk dat dit zo is!

Omdat we weten dat deze kinderen kunnen 'floppen', leek het een goed idee om de knop dan maar meteen onder de kin te monteren! Het is gaaf te zien dat iemand die alleen maar gewend was zijn hoofd te laten vallen in korte tijd een echte knop-gebruiker wordt!

Bij het installeren van de Flopper Stopper is het van belang de knop zodanig te positioneren dat de zwaartekracht net zijn werk kan gaan doen. De knop is nadrukkelijk niet bedoel om het hoofd te ondersteunen. U kunt dit zwaartekracht-punt vinden door de nekspieren lost e maken (het hoofd een aantal malen rond laten rollen als het ware). Duw de kin richting borst en dan geheel de andere kant op, zover als mogelijk is (hyper-extend). En nu langzaam het hoofd weer naar voren bewegen, totdat het als het ware 'van uw nek valt'. Ergens halverwege als u teruggaat met uw kin naar de borst toe te brengen. Het is belangrijk dat u dit punt vindt, want op dat punt moet u de Flopper Stopper instellen. Daarboven hebben de meeste gebruikers controle over hun nekspieren. Het is gaaf om te zien en werkt vrijwel altijd en onmiddellijk.
De Flopper Stopper is voorzien van een knop van 2,5 cm. in doorsnede, die klikt als er op geduwd wordt. Standaard is hij voorzien van een 1/8" aansluitplug (mini-jack), die u in een van onze aansluitkastjes kunt doen en dan met de computer kunt verbinden. U vindt die elders op onze site.

De Flopper Stopper is te monteren op de Magic Arm (elders op de site), ook op de Articulating Arm en de Ganzenek werkt hij goed.

Het kan nodig zijn dat u een verlengstuk gebruikt om de Flopper Stopper op de goede hoogte te monteren. Het is nl. Niet altijd eenvoudige de Magic Arm op een rolstoel te bevestigen. Een 7,5 cm. of 15 cm. lang verlengstuk is bij ons te verkrijgen voor € 32,-

Nogmaals zij hier vermeld dat de Flopper Stopper geen hoofdondersteuning is! Ook is hij niet ontworpen om als een soort herinnering voor de gebruiker te dienen om zijn of haar hoofd omhoog te houden, toch gebruiken sommige mensen hem daar juist wel voor. Er is een klant bekend die de knop aan de Big Mac bevestigde, en de boodschap 'hou je hoofd omhoog alsjeblieft', ging werken als de gebruiker zijn of haar hoofd liet 'floppen'! De Big Mac herinnerde hem dus aan die activiteit, slim!

Er is ook een fysiotherapeut die de Flopper Stopper ondersteboven boven iemands hoofd had gemonteerd om aldus het omhoog komen van de persoon te oefenen.

Er zijn ook klanten die de knop verplaatst hebben naar de linker- of rechterkant van de Flopper Stopper, om op die manier zijdelingse bewegingen te stimuleren!

Wordt standaard geleverd met een 3,5 mm. Mini jackplug

Een RJ Cooper product.

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
Flopper-Stopper à € 137,50
7,5 cm. verlengstuk Magic/Articulating Arm en Ganzenek à € 33,95
15 cm. verlengstuk Magic/Articulating Arm en Ganzenek à € 33,95