DRAGON NATURALLY SPEAKING 12.0
Doelgroep: mensen met RSI, of andere hand- en of polsklachten, mensen met spierproblemen, iedereen met dyslexie.

Denkt u sneller dan u kunt typen? Of heeft u snel last van RSI of andere hand- en polsklachten? Dan kunt u Dragon Naturally Speaking gebruiken om al uw verslagen, presentaties, rapporten en e-mails te dicteren, te herzien en aan te passen. Dat kan in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. De tekst verschijnt met Dragon gemiddeld maar liefst 3 keer sneller op uw scherm dan wanneer u deze zou typen.

Nederlandse spraakherkenningssoftware.

Dragon NaturallySpeaking beschikt over een zeer uitgebreide woordenlijst en een aantal geavanceerde functies waarmee gebruikers processen en functies kunnen automatiseren zodat zij snel en "handsfree" documenten kunnen samenstellen en de computer kunnen bedienen. Ook kunt u met behulp van spraaksynthese uw documenten, e-mails en intenet pagina's laten voorlezen.

Met NaturallySpeaking is het mogelijk te dicteren in allerlei programma's, zoals tekstverwerkers, e-mail programma's, enz. Het programma heeft naast Nederlands ook ook Engelse, Duitse en Franse dicteermodules.

Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en nagenoeg handenvrij te bedienen. De muis kan met de stem bediend worden. Bovendien kun je in Internet Explorer hyperlinks met de stem 'aanklikken'. Overigens werkt deze functie in de praktijk beperkt; dit is sterk afhankelijk van de manier waarop een website is opgebouwd.

Nieuwe versie
De nieuwste versie is Dragon Naturally Speaking 12.0 NL.

Nieuw in deze versie:
- Geschikt voor Windows XPt/m Windows 8.1
- Realspeak en een nog verder verbeterde synthetische stem (tekst-naar-spraak)
- Analoge headset wordt gratis meegeleverd.

Ervaringen gebruiker van dit spraakherkenningsprogramma
Toelichting: Er is software op de markt die geschreven tekst om kan zetten in spraak. Ook is er software die gesproken opdrachten kan herkennen en programma's kan opstarten, tekstbestanden kan bewerken en opmaken. Het is mogelijk om teksten te dicteren met een recorder en deze gesproken teksten automatisch in documenten om te zetten.

We zijn inmiddels bezig met Dragon Naturally Speaking 12.0, een spraakherken-ningsprogramma. We draaien het op een Compaq Presario 922, een laptop. Het is zeer bruikbaar, onze zoon Jasper werkt na één dag oefenen al sneller door tegen de computer te praten dan door zelf te typen, bovendien vindt hij het erg leuk.
We hebben wel gemerkt dat een goede koptelefoon (lees DSP-USB headset/microfoon, de Plantronics DSP 100 of beter) veel beter werkt dan een goede gewone headset/microfoon (bv. van Sennheiser). We werken met de professionele versie die bepaald niet goedkoop is maar wel erg goed werkt. Waarschijnlijk hebben veel scholieren genoeg aan de preferred edition. Het voorlezen van teksten (ook ingebouwd in Dragon) is erg bruikbaar. Op de site bij Kanteff is het nodige over computergebruik en dyslexie te vinden, zie www.dyslexie.kanteffspeech.nl. (Hans Timmermans, emailadres: hans.sr.timmermans@hccnet.nl).

Met Dragon Naturally Speaking 12 verschijnt alles wat u zegt direct in een document, e-mailbericht of expresbericht. U kunt zelfs met uw stem op internet surfen! Het programma is ongelofelijk nauwkeurig, tot 99% spraakherkenning en is heel eenvoudig in gebruik. U hoeft geen stukjes tekst meer voor te lezen of een 'stemtraining' uit te voeren als u het programma voor het eerst gebruikt. U kunt direct aan de slag en beginnen met dicteren.

Een uitkomst voor mensen met dyslexie!

- Bediening van praktisch alle Windows programma's via menuopdrachten
- Spraakherkenning ook in andere talen:
     Engels (Amerikaans, Australisch, Brits, Indiaas, ZO Aziatisch)
     Duits
     Frans
- Teksten in alle documenten laten voorlezen m.b.v. kunstmatige spraak
- Terugluisteren wat u net heeft ingesproken

Voor uw gemak zijn er nog enkele accesoires beschikbaar, namelijk:

Dragon draadloze Bluetooth-headset
De Dragon draadloze Bluetooth-headset voldoet aan de allerhoogste prestatie- en kwaliteitsnormen van Nuance. Dit staat garant voor optimale resultaten en de grootste nauwkeurigheid bij het gebruik van Dragon-spraakherkenningsproducten. Met deze Bluetooth-headset kunt u draadloos dicteren: u praat tegen uw computer terwijl de afstand tussen uw mond en de microfoon gelijk blijft.

Belangrijkste voordelen
- Snel en eenvoudig in te stellen: headset en dongle zijn bij levering al gekoppeld
- Afzonderlijke aan/uit-schuifregelaar en volumeknop, met één knop voor meerdere functies/telefoon/microfoon voor intuïtief gebruik
- Universeel en uitermate comfortabel, links én rechts te gebruiken
- Bereik tot 10 m
- Tot maar liefst 10 uur spreektijd
- Inclusief USB Bluetooth-adapter voor directe aansluiting op de computer
- Inclusief handige USB-kabel voor eenvoudig opladen

Omdat Dragon meerdere microfoons per profiel ondersteunt, is het zeer eenvoudig om van microfoon te wisselen. Geen probleem dus als u thuis een bepaalde microfoon wilt gebruiken, of op het werk, op school of onderweg de handen vrij wilt houden. Al uw voorkeuren, stemkenmerken en aanpassingen worden door Dragon in één profiel opgeslagen. Het maakt dus niet uit welke microfoon u gebruikt en u kunt probleemloos met verschillende microfoons werken.

Met een Dragon draadloze Bluetooth-headset is het eenvoudiger dan ooit om voor draadloos werken te kiezen.

Helemaal simpel voor onderweg:

Digitale Philips Voice Tracer-recorder 1055
Gebruik deze digitale recorder van Philips als u niet achter uw bureau zit. Na synchronisatie met uw pc wordt uw opname automatisch uitgeschreven.

Algemeen
De Philips DVT1055 is een digitale voicerecorder die in stereo opnames maakt. De opname is met uw stem te activeren zodat u uw handen vrij houdt om uw instrument te bespelen of aan het stuur van uw auto te houden: een prettige gedachte. Met deze recorder zorgt u ervoor dat geen enkele belangrijke informatie verloren gaat of uw creatieve ingeving verloren gaat in de waan van de dag. Mocht u even last hebben van een writersblock, dan kunt u ontspannen naar de FM-radio luisteren met de meegeleverde hoofdtelefoon.

Philips DVT1055: 4 GB intern geheugen, uitbreidbaar met Micro SD-geheugen!
De Philips DVT1055 heeft een intern geheugen van 4 GB waarmee u met de 2 meegeleverde AAA batterijen tot wel 42 uur kunt opnemen. U kunt deze voice recorder dus in uw tas of binnenzak bewaren in de wetenschap dat hij vrijwel altijd klaar is voor gebruik. Als u extra geheugen wilt, dan kunt u een micro SD kaart insteken, voor ongelimiteerd opnemen.

Gebruiksgemak door vele functies
Deze voicerecorder heeft veel functies die hem zeer makkelijk in het gebruik maken. Zo kunt u met één druk op de knop opnamen maken in het interne geheugen of via stemactivering. Hij heeft een variabele afspeelsnelheid waardoor het uitwerken van notities een stuk prettiger is. Deze DVT1055 kan ook timer-opnames maken zodat u er helemaal geen omkijken meer naar heeft. Op het verlichte scherm kunt u bovendien een aantal zaken aflezen zoals de resterende opnametijd. Zo weet u of u de MicroSD kaart moet vervangen of niet. Het zijn dezelfde Micro-SD-kaartjes die u ook in smartphones aantreft. Edupro kan die uiteraard ook leveren tegen marktconforme prijzen in versie van 4, 16, 32 of 64 Gb. Informeer even wat de huidige prijs is, als u er eentje wilt bestellen!

Garantietermijn
Op dit product krijgt u 3 jaar garantie.
- Goed voor maximaal 42 uur spreektijd, wordt opgenomen op micro SD-kaart van 32 GB.
- Snelle en gemakkelijke USB-gegevensoverdracht van recorder naar pc
- Opname start automatisch als u begint te praten
- Compact en licht - past eenvoudig in uw zak of handtas
- Overzichtelijke ordening van informatie in vier ingebouwde mappen
- Verlicht LCD-scherm - goed leesbaar, zelfs bij slecht licht
- Werktijd van de 2 meegeleverde batterijen: ongeveer 11 uur in de opnamemodus, 12 uur in de afspeelmodus, ze zijn heel eenvoudig te vervangen
- 32 MB micro-sd-geheugen

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
Dragon Naturally Speaking 12.0 à € 99,00
Dragon Bluetooth headset à € 149,50
Philips Digital Voice Tracer 1055 à € 79,50
Micro SD-kaart 4, 8, 16, 32 of 64 Gb (prijs op aanvraag) à € 0,00