DRAGON NATURALLY SPEAKING VERSIE 15
Doelgroep: mensen met RSI, of andere hand- en of polsklachten, mensen met spierproblemen, iedereen met dyslexie.

Denkt u sneller dan u kunt typen? Of heeft u snel last van RSI of andere hand- en polsklachten? Dan kunt u Dragon Naturally Speaking gebruiken om al uw verslagen, presentaties, rapporten en e-mails te dicteren, te herzien en aan te passen. Dat kan in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. De tekst verschijnt met Dragon gemiddeld maar liefst 3 keer sneller op uw scherm dan wanneer u deze zou typen.

Nederlandse spraakherkenningssoftware.
Dragon NaturallySpeaking beschikt over een zeer uitgebreide woordenlijst en een aantal geavanceerde functies waarmee gebruikers processen en functies kunnen automatiseren zodat zij snel en "handsfree" documenten kunnen samenstellen en de computer kunnen bedienen. Ook kunt u met behulp van spraaksynthese uw documenten, e-mails en intenet pagina's laten voorlezen.

Met NaturallySpeaking is het mogelijk te dicteren in allerlei programma's, zoals tekstverwerkers, e-mail programma's, enz. Het programma heeft naast Nederlands ook ook Engelse, Duitse en Franse dicteermodules. U kunt naast Nederlands uit nog twee talen kiezen als u het pakket koopt.

Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en nagenoeg handenvrij te bedienen. De muis kan met de stem bediend worden. Bovendien kun je in Internet Explorer hyperlinks met de stem 'aanklikken'. Overigens werkt deze functie in de praktijk beperkt; dit is sterk afhankelijk van de manier waarop een website is opgebouwd.

Dragon Professional Individual 15 is de nieuwste versie van de Dragon spraakherkenningssoftware. Voor een nog betere en snellere herkenning maakt deze versie gebruik van nieuwe "Deep Learning" technieken die Nuance volledig nieuw heeft ontwikkeld voor versie 15. Wilt u het zelf eens geheel vrijblijvend en gratis uitproberen? Ga dan naar de website www.spraakherkenning.nl en kies de gratis downloadbare versie! Er zijn zelfs diverse specifieke Dragon pakketten verkrijgbaar voor de juridische en medische sector, alsmede een aantal handige hulpjes, zo noem ik de digitale opname-apparaatjes, die u in staat stellen veel tekst in één keer in te spreken, waarna Dragon ze in uw tekstverwerker kan uittypen.

Toelichting:
Dragon 15 is software die gesproken opdrachten kan herkennen en programma's kan opstarten, tekstbestanden kan bewerken en opmaken. Het is mogelijk om teksten te dicteren met een recorder en deze gesproken teksten automatisch in documenten om te zetten.

Ervaringen van een gebruiker:
We zijn inmiddels bezig met Dragon Naturally Speaking 15. We draaien het op een laptop. Het is zeer bruikbaar, onze zoon werkt na één dag oefenen al sneller door tegen de computer te praten dan door zelf te typen, bovendien vindt hij het erg leuk.
We hebben wel gemerkt dat een goede koptelefoon met losse USB-microfoon veel beter werkt dan een goede gewone headset/microfoon. We werken met de professionele versie die bepaald niet goedkoop is maar wel erg goed werkt. Het voorlezen van teksten (ook ingebouwd in Dragon) is erg bruikbaar, dus bijzonder bruikbaar als u of uw kind dyslexie hebben!

Met Dragon Naturally Speaking 15 verschijnt alles wat u zegt direct in een document, e-mailbericht of expresbericht. U kunt zelfs met uw stem op internet surfen! Het programma is ongelofelijk nauwkeurig, tot 99% spraakherkenning en is heel eenvoudig in gebruik. U hoeft geen stukjes tekst meer voor te lezen of een 'stemtraining' uit te voeren als u het programma voor het eerst gebruikt. U kunt direct aan de slag en beginnen met dicteren.
- Bediening van praktisch alle Windows programma's is mogelijk via menuopdrachten
- Spraakherkenning is er ook in andere talen:
    Engels (Amerikaans, Australisch, Brits, Indiaas, ZO Aziatisch)
    Duits
    Frans
- Teksten in alle documenten laten voorlezen m.b.v. kunstmatige spraak
- Terugluisteren wat u net heeft ingesproken
- Dragon 15 werkt onder Windows 7 t/m 10.
Een uitkomst voor mensen met dyslexie!

Uitbreidingen:
De specifieke pakketten voor de juridische en medische sector kosten tussen de 900 en 1500 Euro. Ook zijn er versies verkrijgbaar voor gebruik door meerdere personen etc. etc.

Headsets zijn verkrijgbaar vanaf zo'n 150 Euro

Memorecorders (ook wel voicerecorders genoemd) zijn er ook vanaf 150 Euro tot vele honderden Euro's voor zeer uitgebreide apparaten die ook met een voetknop bediend kunnen worden bijvoorbeeld. USB-sticks zijn er ook in soorten en maten, u kunt daarop desgewenst spraak of tekst op wegschrijven en aldus bewaren.

Bij interesse in deze aanvullingen: neemt u contact met ons op, dan kunnen wij u desgewenst een passend voorstel/offerte doen/maken.

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
Dragon Naturally Speaking versie 15 à € 660,00