MEGAMIX
Doelgroep: kinderen van 3 tot 8 jaar met een motorische handicap.

Deze software is ook geschikt om met twéé losse knoppen te bedienen, nét wat moeilijker dan de 1-knopssoftware voor hen die wat ingewikkelder opdrachten aan kunnen.

Megamix bestaat uit 8 verschillende speelse en educatieve spellen, hieronder noemen we ze:
- Doolhof: in het doolhof moet u met de pijltjestoetsen van het toetsenbord door het doolhof gaan. Er zijn 11 verschillende doolhoven om te ontdekken en uit te pluizen. Als u het doel bereikt komt er een beloning in de vorm van een animatie en een muziekje. Er zijn drie niveaus om uit te kiezen. Van heel simpel tot steeds complexer. De doolhoven zien er iedere keer weer anders uit. Als u de spatiebalk van het toetsenbord indrukt, krijgt u enige hulp om het doel te bereiken.
- Krassen: bij dit onderdeel kunt u muis of toetsenbord gebruiken om een plaatje op het beeldscherm te krijgen middels krassen. U kent de krasloten wel die u bij de tijdschriftenhandel kunt kopen, dit is hetzelfde principe. Als u het hele plaatje hebt tevoorschijn getoverd middels krassen, komt er weer een beloning in de vorm van een muziekje en een animatie. Er zijn twaalf verschillende plaatjes die ontdekt moeten worden. In dit spel kunt u drie verschillende grootten van gummetjes kiezen, ook kunt u aangeven hoeveel van het plaatje moet worden uitgegumd of gekrast, voordat het hele plaatjes zichtbaar wordt.
- Maak het plaatje af: middels muis en toetsenbord kunt u iedere keer een plaatje afmaken. Als u het hele plaatje hebt tevoorschijn getoverd, komt er wederom een beloning in de vorm van een muziekje en een animatie. Er zijn dertien verschillende plaatjes die afgemaakt moeten worden.
- Van punt naar punt: door de puntjes met cijfers in de goede volgorde met elkaar te verbinden, met muis of toetsenbord, ontstaan de contouren van een figuurtje. Als u het helemaal af hebt gemaakt, komt het gemaakte figuurtje tot leven middels een animatie en geluid dan wel muziek. Er zijn 15 verschillende figuurtjes om uit te kiezen. U kunt ook aangeven hoe precies de lijnen tussen de puntjes moeten worden getekend.
- Schetsboek: U kunt nu tekeningen maken met 8 primaire kleuren. Mocht u meerdere kleuren willen kiezen, dan kan dat middels het standaard kleurenpalet van Windows. De breedte van de kwast of het gum kunt u kiezen, opvulpatroontjes en enkele effecten zijn beschikbaar, alsmede 100 verschillende stempels, waarmee eenvoudige een heel leuk effect is te verkrijgen. U kunt in Schetsboek een tijd bezig zijn met 15 verschillende achtergronden en de 100 genoemde stempels. De mogelijkheden zijn net zo uitgebreid als uw fantasie u toelaat.
- Domino: in Domino kunt u met uw muis of toetsenbord twee wagonnetjes achter elkaar zetten die hetzelfde symbool hebben. Er zijn 90 symbooltjes om met elkaar te combineren. Bij het instapniveau zijn er drie wagonnetjes van de trein, middelmatig geeft er 5 achter elkaar en het moeilijkste niveau heeft 7 wagonnetjes op een rij. Als u het juiste symbooltje achter het eerste wagonnetje heeft geplaatst, zal de locomotief een stukje vooruit puffen en als eenmaal alle symbolen goed zijn geplaatst, zal het treintje wegrijden en terugkomen met allemaal nieuwe symbooltjes, kinderen kunnen hier heel lang zoet mee zijn.
- Muziekspelletjes: ook hier gebruikt u weer muis of toetsenbord, dit keer om een popmuzikant op het toneel te plaatsen. Als dit goed gedaan wordt zal de betreffende artiest een korte solo ten gehore brengen. Als alle muzikanten van de band op het podium staan, dan brengt de gehele band een liedje ten gehore. Ook dan kunt u op de individuele muzikanten klikken om hem of haar opnieuw te horen spelen. Muziekspelletjes bevat veel verschillende liedjes en korte stukken muziek, zodat van de muziek op een interactieve manier genoten kan worden.
- Fruit plukken: met de linker- en rechter pijltjestoets van uw toetsenbord moet u dit keer vallend fruit in een mandje opvangen. Het is de bedoeling dat u het juiste fruit, dat uit de fantasiebomen tuimelt, opvangt. De valsnelheid is uiteraard instelbaar. Als u alles goed hebt gedaan, zal er een figuurtje helemaal blij gaan springen op het beeldscherm.

Ook verkrijgbaar in netwerk versie!

Een LäraMera produkt.

Systeemeisen:
Windows 95/98/2000/ME/XP

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
Megamix versie voor 1 gebruiker à € 68,50
Megamix versie voor 2 gebruikers à € 103,50
Megamix versie voor 5 gebruikers à € 207,50
Megamix netwerk-versie à € 623,50