SWITCHIT! HET WEER (WHEATHER)
Doelgroep: kinderen met ernstige cognitieve en/of lichamelijke achterstand.

Deze software is ook geschikt om met twéé losse knoppen te bedienen, nét wat moeilijker dan de 1-knopssoftware voor hen die wat ingewikkelder opdrachten aan kunnen.

Ontdek van alles over Het Weer met een groepje kinderen dat zowel jonge als oudere leerlingen zal aanspreken. Onderwerpen als de zon, wind en regen en hun effect, hoe blijf ik warm, hoe hou ik het koel en een selectie uit meteorologische grootheden als daar zijn onweersstormen en regenbogen komen aan de orde. Op een gegeven ogenblik kunt u zelfs gaan sleeën of in een grote poel met modder springen...

Gebruik een toetsenbord, een muis, een losse knop een aanraakscherm of zelfs een Intellikeys-toetsenbord om SwitchIt! Het Weer te bedienen.

SwitchIt! Het Weer kunt u op drie manier gebruiken:
- Gebeurtenissen: 12 kleine animaties, gebaseerd een envoudig thema als waterbestendige kleding. . Iedere gebeurtenis kent 5 stapjes, zorgvuldig uitgekozen om spraak en luisteren optimaal te trainen.
- Plaatjes opbouwen: bouwt plaatjes als het ware op, als ze klaar zijn kunt u ze zien bewegen. Ook te gebruiken als stap voor stap oorzaak en gevolg aanleren.
- Flitskaarten: Blader door een serie grote plaatjes die te maken hebben met het weer.

In SwitchIt! Het Weer bevindt zich een plaatjesmenu. Dit stelt kinderen die niet kunnen lezen in staat om te kiezen welk plaatje of verhaaltje ze willen gaan doen, uit een serie voor hen gekozen door leerkracht of begeleider.

Leerlingen die aangewezen zijn op het gebruik van losse knoppen hebben vaak motiverende en verschillende software nodig om te leren omgaan met losse knoppen.
Als ze eenmaal doorhebben hoe dit werkt, geeft de computer hen een relatieve onafhankelijkheid van ouders en opvoeders, omdat de leerlingen zelf nieuwe concepten en dingen kunnen ontdekken!

SwitchIt! Het Weer is ontworpen om leerlingen in aanraking te brengen met wat er gebeurt qua oorzaak en gevolg als ze een knop (of ander invoerapparaat) gebruiken om een scène van dit programma op te bouwen.
- Kies hoeveel stappen nodig zijn voor iedere scène om klaar te zijn.
- U bepaalt als leerkracht of begeleider de lengte van de beloning na iedere druk op de knop.
- Plaatjesmenu stelt kinderen in staat zelf de scène te kiezen die ze wensen.

Geanimeerde beloninkjes zorgen voor succeservaringen. Om het voor iedereen een bruikbaar programma te laten zijn, is SwitchIt! Het Weer is te gebruiken met:
- 1 of 2 losse knoppen;
- een aanraakscherm of muis;
- een Intellikeys toetsenbord of
- een Concept Keyboard.

Geschikt voor alle leeftijden. Taal is geen probleem, want dat komt niet voor in het programma!

Minimale systeemeisen:
Windows:
- 98/2000/XP/Vista
- 350 Mhz Pentium 2 processor
- 32 Mb RAM geheugen
- Soundblaster compatibele geluidskaart en boxjes
- 16 bits geluid

Mactintosh:
- OS X vanaf 10.2.8
- 700 MHz Power PC G4 processoor
- 128 Mb RAM geheugen

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
SwitchIt! Het Weer (Wheather) voor 1 gebruiker à € 115,95
SwitchIt! Het Weer (Wheather) voor 5 gebruikers à € 220,95
SwitchIt! Het Weer (Wheather) voor 10 gebruikers à € 260,95
SwitchIt! Het Weer (Wheather) netwerkversie (alleen voor Windows) à € 522,50