HELPIKEYS KEYBOARD (INTELLIKEYS)
Helpikeys is een veelzijdig toetsenbord dat werkt met losse sjablonen die in het toetsenbord geschoven kunnen worden. Het toetsenbord herkent zelf met behulp van optische signalering welk sjabloon in het toetsenbord is geschoven. Er zijn aparte sjablonen voor schrijven, rekenen, cursorbediening en PC-gebruik. De letters en cijfers van de sjablonen zijn veel groter dan die van het standaard toetsenbord. Dit kan een reden zijn voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen om Helpikeys te gebruiken.
Wat Helpikeys extra interessant maakt, is de mogelijkheid om zelf sjablonen te ontwikkelen. Hiervoor is het hulpprogramma Overlaymaker nodig. U kunt sjablonen maken met pictogrammen of grafische afbeeldingen. Dit maakt Helpikeys zeer geschikt voor het gebruik in het speciaal onderwijs en in de verstandelijk gehandicaptenzorg.
Zowel voor de standaard sjablonen als voor de zelf ontwikkelde sjablonen zijn afdekplaten en rasters verkrijgbaar. Ook zijn de reactietijden voor en na aanslag instelbaar. Dit maakt het toetsenbord geschikt voor mensen met een verminderde handfunctie.
U kunt Helpikeys USB aansluiten of loskoppelen terwijl de computer aan staat. Helpikeys USB heeft een eigen aan/uitschakelaar. De instellingen kunnen nu ook via een regelpaneel vanuit de computer gedaan worden.
Tevens is van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuw sjablonen te ontwikkelen. Deze USB sjablonen zijn het resultaat van reacties van gebruikers die over de jaren zijn verzameld. Zo is er bij voorbeeld een sjabloon met speciale toetsen voor Internet gebruik.
Helpikeys USB wordt geleverd met de nieuwe USB sjablonen en systeemsoftware op CD.
- Afmetingen: 43,5 x 26 x 2 cm.
- Maximum aantal vakken: 576
- Schakelkracht: 100 gram

Overlaymaker
Overlaymaker is een apart softwareprogramma waarmee eigen sjablonen voor het Helpikeys toetsenbord kunnen worden gemaakt. Dit werkt heel simpel:
Eerst ontwerpt u de sjabloon op het scherm door toetsen te plaatsen. De toetsen kunnen elke maat en plaats op de sjabloon hebben. In de toetsen kan vervolgens tekst worden geplaatst, maar ook plaatjes uit bv. clip art, digitale foto's, plaatjes uit andere programma's of zelf gemaakte plaatjes. Wanneer het ontwerp van de sjabloon klaar is, kan aan elke toets op eenvoudige wijze een functie worden gekoppeld. Tenslotte print u de sjabloon uit en zendt u de inhoud ervan naar Helpikeys, klaar voor gebruik met elke computer.
Dit is een Keytools-product

Helpikeys Klik-in geleiders
Deze lichtgewicht toetsenbordgeleiders (keyguards) klikt u simpelweg in het Helpikeys USB toetsenbord over een zogenaamde 'overlay' heen. Deze geleideborden helpen mensen met een moeilijke motoriek om toch de goede keuze te maken van het gedeelte dat ze moeten aanraken op het toetsenbord. De zwarte uitvoering is gekozen om visueel goed onderscheid te kunnen maken.

Een Inclusive-product

Zachte hoes (SoftKeys)

Deze zachte hoes is speciaal ontworpen voor het Helpikeys-concept toetsenbord. Het is middels klittenband te bevestigen en u kunt het in de wasmachine wassen. U kunt simpelweg speeltjes of andere dingen op het toetsenbord bevestigen middels klittenband.
Prima oplossing voor heel jonge kinderen, kinderen met ernstige verstandelijke beperkingen, kinderen met visuele problemen en eigenlijk voor ieder kind dat kan profiteren van het gebruik van voorwerpen die met de handen zijn aan te raken. Kleuren met hoog contrast zijn gebruikt om de hoes voor kinderen aantrekkelijk te maken.

Een Inclusive-product

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
Helpikeys USB-aansluiting à € 598,50
Overlaymaker à € 168,50
Helpikeys Zachte hoes (SoftKeys) à € 45,95
Helpikeys Keyguard Qwerty Layout à € 98,50
Helpikeys Keyguard Alfabet Layout à € 98,50
Helpikeys Keyguard Ja/Nee Layout à € 98,50
Helpikeys Keyguard Muis Layout à € 98,50
Helpikeys Keyguard Numerieke Layout à € 98,50
Helpikeys Set van alle 5 Keyguards à € 489,50