SMARTNAV AT (NATURAL POINT MOUSE)
Een schitterend apparaat dat op de monitor of laptop geplaatst kan worden en via infraroodstraling muiscommando's kan geven.

Eindelijk is er een alternatief voor de muis die tegen redelijke kosten mensen die hun hoofd goed kunnen bewegen, in staat stelt hun computer te bedienen. Een heel klein reflecterend stipje wordt op het voorhoofd, het montuur van een bril of het puntje van de neus geplakt. De Track-IR, die u hier afgebeeld ziet, zorgt ervoor dat via onschadelijke infraroodstralen, die door het stipje worden teruggekaatst de computer bediend wordt. De NaturalPoint software (die gratis wordt meegeleverd) vertaalt de bewegingen van het hoofd in muisbewegingen. En, zoals we zelf al testten, het werkt! Met diverse volwassenen en kinderen leverde het aansturen van de computer na een paar minuten oefenen geen enkel probleem op!
- USB (geen andere aansluitpoorten mogelijk)
- PC - De NaturalPoint software is compatibel met Windows XP / 2000 / ME / 98 SE
- Mac - (G3, iMac, G4, PowerPC w/USB card)
- Bij de maker van dit prachtig product kunt u nog meer technische info krijgen, klik op de volgende link: http://www.naturalpoint.com/prod/technical.htm

Hoe moet u 'klikken'?
Het apparaat kent 2 mogelijke methoden, die ingebouwd zijn:
1) Hou-stil-klikken geheel zonder handen kunt u met de PC werken. U kunt de linker muisklik, de rechtermuisklik, dubbelklikken en slepen door simpelweg de cursor stil te laten staan op een icoontje of een knop. Middels het instelmenu kunt u de interval voor klikken instellen van 0.2 tot 2 seconden, zodat u maximale controle en gemak kunt verkrijgen. Het hou-stil-klikken kunt u gebruiken met alle virtuele toetsenborden en andere Windows-achtige programma's voor mensen met een lichamelijke handicap.
2) De tweede mogelijkheid is de meegeleverde knop (switch) aan te sluiten op de TrackIR (er zit een kleine jackplug aan het apparaat), de gebruiker kan die knop dan als klik gebruiken. De Articulating Arm, die u elders op onze hardware-afdeling kunt vinden, kan wellicht een hulpmiddels zijn om die knop op te bevestigen, of de hele set kan op een rolstoel worden bevestigd, dan wel in de buurt van een makkelijk zittende stoel b.v. aan een bureau. Er wordt zelfs nog een zgn. Y-kabel meegeleverd om een tweede knop op aan te sluiten, die dan de rechtermuisklik mogelijk maakt.

Hoe moet u typen met de SmartNav AT?
Een fraai virtueel toetsenbord, dat u dus op het scherm kunt aanklikken, wordt meegeleverd met SmartNav AT. AT staat overigens voor Assistive Technology, oftewel ondersteunende technologie, wat het pers slot van rekening ook is!
Dat toetsenbord heet Click-N-Type, ontworpen voor mensen die onmogelijk een normaal toetsenbord kunnen bedienen. Als iemand zijn of haar hoofd kan bewegen, kan hij of zij met de SmartNav AT praktisch iedere Windows (en zelfs DOS-applicaties die in een Window draaien!) bedienen. Een alternatief voor met eenvoudige meegeleverde Click-N-Type is het populaire en uitgebreidere OnScreen-toetsenbord, dat u bij onze afdeling 1-knopssoftware vindt. Daarin vindt u functies als het completeren van woorden, meer keuze uit grootte, macro- mogelijkheden, en veel spraakopties.

Meegeleverd met de AT worden:
- NaturalPoint software voor alle basisfuncties
- DwellClick software (hou-stil-software) voor het klikken door het stilhouden van het hoofd.
- Click-N-Type op-het scherm-toetsenbord
- USB , extra lange kabel
- 26 reflecterende stippen, losse stippen zijn ook verkrijgbaar bij Edupro!

Meegeleverd met de standaardversie worden:
- NaturalPoint software voor alle basisfuncties
- USB , extra lange kabel
- 26 reflecterende stippen, losse stippen zijn ook verkrijgbaar bij Edupro!

Eventueel kunt u DwellClick software (gratis na registratie!) downloaden bij de firma die de QuillMouse maakt, op www.quillmouse.com (software heet QuillNib). Op die manier maakt u van een standaard SmartNav een AT-versie, met uitzondering van het onscreen toetsenbord, maar ook daar is een (eenvoudige) gratis versie van verkrijgbaar op www.lakefolks.org/cnt/

Type die regel in in uw webbrowser en u kunt gratis het Click N Type onscreen toetsenbord downloaden!

De "Dwell Clicking" optie van de SmartNav stelt je in staat om met losse handen een venster of icoon links, rechts te klikken, te dubbelklikken of te slepen door alleen maar de muisaanwijzer op het gewenste object te plaatsen. De "Muisklik" kan worden ingesteld op intervallen tussen de 0,5 en 5 seconden voor maximale controle en comfort. De "Dwell Clicking" is volledig compatibel met alle virtuele keyboards en andere op windows gebaseerde programma's voor mensen met een handicap. De Naturalpoint Dwell clicking wordt alleen ondersteund door de Smart Nav AT.

Systeemeisen voor beide apparaten:
- XP / Windows 2000 / Millenium Edition / 98 SE
- Pentium 166
- 5 megabytes vrije harde schijfruimte
- 16 megabytes RAM-geheugen
- USB aansluiting

Een Rightthing-product.

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
SMARTNAV 4 EG (Natural Point Mouse) USB à € 406,50
SMARTNAV 4 AT (Natural Point Mouse) USB à € 493,50
SMARTNAV 52 Losse reflecterende stippen à € 8,95