DE READINGPEN
Gebruiksgemak
De ReadingPen is eenvoudig te bedienen en wordt geleverd met een duidelijke handleiding. Hij werkt zonder verbinding met een personal computer. Het bijbehorende oordopje stelt de gebruiker in staat om geconcentreerd te luisteren naar de gesproken woorden zonder dat de omgeving daar iets van merkt. De Pen is geschikt voor zowel links- als rechtshandige personen. De laatste 300 gescande woorden (Nederlands of Engels) worden opgeslagen in het geheugen van de ReadingPen. Zodoende kunnen moeilijke woorden steeds weer opnieuw worden geoefend en herhaald. Ze kunnen ook gemakkelijk naar een PC worden overgezet om een persoonlijke database van 'struikelwoorden' aan te leggen. Er is een hardplastic opbergkoker bijgesloten, twee batterijen (AAA), audio-adapter en een oortelefoontje voor 'stil' gebruik. De Pen is ergonomisch vormgegeven en weegt slechts 90 gram. Afmetingen van de opbergkoker: 163 x 38 x 23 mm. De ReadingPen herkent 6 t/m 22 punts lettergrootte gedrukte tekst: vet, cursief, onderstreept of inverse. Teksten kunnen ook handmatig worden ingebracht (vergelijkbaar met intypen) als deze niet kunnen worden ingelezen door de ReadingPen (b.v. handschrift).

De ReadingPen is ontwikkeld door WizCom Technologies en in Engeland en de Verenigde Staten al enige tijd beschikbaar. De Nederlandse ReadingPen heeft standaard veel extra functies, zoals drie woordenboeken in plaats van een, twee stemmen in plaats van een, groter woordopslaggeheugen, upload optie naar PC, examenblokkering en verbeterde menustructuur. De pedagogisch-didactische zienswijze.

Wat maakt de ReadingPen speciaal geschikt voor dyslexie?
Tien redenen waarom de ReadingPen meer is dan een leespen. Dyslexie is een leerstoornis die wordt gekenmerkt door hardnekkige automatiseringsproblemen bij het lezen en/of spellen. Lezen is een basisvaardigheid die alle leervakken moet ondersteunen. De onderwijsbelemmering van dyslexie uit zich op de volgende manieren en de ReadingPen biedt hiervoor oplossingen.
1. Het gevolg van dit hardnekkige probleem betekent dat de persoon met dyslexie er permanent last van heeft. In allerhande situaties op school, werk en zijn privé leven. De ReadingPen is mobiel, dus altijd en overal inzetbaar. Het is een persoonlijk instrument en de gebruiker is niet afhankelijk van een computer. En de ReadingPen doet meer..
2. De woordbeeldherkenning van onbekende woorden, lange woorden, complexe woorden is een probleem. De technische leesvaardigheid is niet snel genoeg en onvoldoende om tot begripsvorming te kunnen komen. De ReadingPen leest woorden en zinnen hardop voor en doet meer..
3. Met de ReadingPen komt kennis snel beschikbaar. De ReadingPen verklaart woorden aan de hand van het van Dale Groot Woordenboek van het Hedendaags Nederlands. En doet meer..
4. Spellen: het foutloos schrijven van woorden blijft problematisch als het woordbeeld niet beklijft. De gebruiker kan in het leesvenster van de ReadingPen meelezen in het vergrote (42 punts) lettertype. De ReadingPen, verdeelt woorden in lettergrepen spelt ze in letters en leest deze alfabetisch hardop voor. Dit verschaft de gebruiker de mogelijkheid om de schrijfwijze foutloos over te nemen en door directe feedback te controleren. Het ReadingPen geheugen maakt het ook mogelijk om persoonlijke struikelwoorden te oefenen. En doet meer..
5. Vreemde talen vormen een extra struikelblok. Met name het Engels is door zijn onregelmatigheid in de uitspraak een lastige taal. De ReadingPen geeft de juiste uitspraak. Herhalen voor het automatiseren van de uitspraak kan zo vaak als nodig. Bovendien vertaalt de ReadingPen van Engels naar Nederlands en Nederlands naar Engels. En doet meer..
6. Onderwijsbelemmeringen zijn niet op te lossen door verwijzing naar een lager niveau van onderwijs, maar vragen om specifieke maatregelen of faciliteiten. In plaats van allerhande dispenserende maatregelen geeft de ReadingPen de mogelijkheid te compenseren. Dat wil zeggen dat de leerling alles kan doen wat in zijn vermogen ligt, zij het met hulp van de ReadingPen. Hij kan zijn persoonlijke leerstijl ontwikkelen en zich maximaal ontplooien. En de ReadingPen doet meer..
7. Dyslexie kan van individu tot individu verschillen. In de behandeling vragen taakaanpak en het versterken van het gevoel voor eigenwaarde dan ook ruim aandacht.De leerling kan leren omgaan met zijn dyslexie. De ReadingPen is een persoonlijk instrument. Het bijbehorende oordopje stelt de gebruiker in staat om geconcentreerd te luisteren naar de gesproken tekst zonder dat de omgeving daar iets van merkt. De leerling werkt 'teacher-free' en zijn zelfstandigheid wordt vergroot, waardoor zijn zelfvertrouwen toeneemt. En de ReadingPen doet meer..
8. De ReadingPen kan ook remedierend worden ingezet en sluit aan bij nieuwe remedierende methoden.
- Strategisch leren / strategisch lezen: bewust bezig zijn met de belangrijke woorden van een tekst
- Strategisch spellen: kijk, beluister,zeg, spel, schrijf en controleer het woord.
- ICT is een andere manier van leerstof aanbieden, wat het leereffect versterkt en is bovendien een eigentijds technisch leermiddel.
- Persoonlijk leerinstrument biedt hulp op maat.
- Kortdurende begeleiding of coaching is ook mogelijk.
- Met remedierende hulp een optimaal gebruik van de ReadingPen stimuleren en zo maximale ontplooiing bieden.
9. De ReadingPen is een subliem studiemaatje. Lezen gaat sneller, leren wordt leuker!
10. De ReadingPen is uniek in zijn soort. Het is niet zomaar een leespen, het is een geavanceerde 'leerpen'.

Garantie
De ReadingPen wordt door de fabrikant gedurende één jaar na aankoopdatum gegarandeerd tegen technische defecten.

De ReadingPen is een product van Wizcom Technologies.

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
De ReadingPen à € 503,50