CLUSTEREN NIEUW NETWERK-CD-ROM
Doelgroep: kinderen van 6 tot en met 12 jaar (groep 3 t/m 8 basisonderwijs en leerlingen in het speciaal onderwijs)

Wat is Clusteren Nieuw Netwerk?
Voor een beschrijving van het programma Clusteren Nieuw en een demonstratieversie klikt u hier. De demonstratieversie is niet geschikt voor het netwerk.

Netwerkversie
Met de netwerkversie van Clusteren Nieuw, wordt onderhoud en beheer gemakkelijker. Het programma wordt immers op de server geïnstalleerd. Op de clients maakt u alleen een link naar Clusteren Nieuw. Kinderen kunnen nu tegelijk werken aan Clusteren Nieuw.

Installatie
U installeert Clusteren Nieuw op de server en dan hoeft u alleen nog maar de snelkoppelingen op het bureaublad van de cliëntcomputers aan te maken. Er is geen limiet in het aantal gebruikers.
De netwerkversie kunt u ook op stand-alone computers installeren.

Oefening: In de kast
Onderaan het scherm flitst een woord in clusters. De leerling wijst de stukjes aan op het scherm. Als het goed is, gaan de deurtjes dicht, anders schudt het mannetje "Nee" en moet de leerling opnieuw proberen.

Oefening: Aan de waslijn
Onderaan het scherm flitst een woord in clusters. De leerling wijst de stukjes aan op het scherm. Als het goed is, wordt het wasgoed groen. Het woord wordt op het "laken" rechts herhaald.

Oefening: Kies een doos
De leerling kiest één van de dozen op de planken. Onder de doos verschijnt het woord in clusters. Nu wijst het kind het woord aan in de lijst rechts op het scherm. Als het goed is, wordt een vakje op het "scorebord" linksonder gekleurd.

Oefening: Wat een kunst
Dit is de laatste van de oefeningen in de oefenfase. In het vak onderaan het scherm verschijnt een woord. Het woord wordt in zijn geheel geflitst, maar het cluster is nog wel rood. Nu zoekt de leerling de vakjes op in het schilderij en klikt deze aan. Dit moet in volgorde gebeuren. Als het goed is, verschijnt het woord in de lijst aan de rechterkant op het scherm.

Oefening: Flits
In dit voorbeeldscherm is de leerling zelfstandig aan het werk. De woorden moet worden nagetypt.

Grafisch verslag
Clusteren Nieuw kan verschillende overzichten van de door de leerlingen behaalde resultaten presenteren. Eén daarvan is het grafisch verslag. Deze kenmerkt zich doordat de prestaties zoveel mogelijk visueel gemaakt worden. Dit voorkomt dat u zich door eindeloze rijen van getallen moet worstelen om een indruk te krijgen van de prestaties van de leerlingen. Het tweede kenmerk van het grafische verslag is dat u stapsgewijs steeds gedetailleerder naar de prestaties van de verschillende leerlingen kunt kijken.

Grafisch verslag Lijndiagram
Als u in het grafisch verslag op een staafje klikt, dan verschijnt het lijndiagram. Hier kunt u zien hoe de oefeningen verlopen zijn. Als u in dit lijndiagram op een vierkantje klikt dan krijgt u in een werkoverzicht de resultaten van die beurt.

Systeemeisen
PC met Windows 95 of 98, beeldscherm met minimaal 256 kleuren, muis, 8 MB geheugen. Op de server 12 MB vrije schijfruimte, op de cliëntcomputers is 100 Kb vrije schijfruimte voldoende.

Clusteren nieuw Netwerk is gemaakt door NIB-Software.

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
Clusteren Nieuw Netwerk schoollicentie à € 168,50
Clusteren Nieuw Netwerk schoollicentie upgrade stand-alone (groene diskettes) à € 71,50
Clusteren Nieuw Netwerk upgrade willekeurige versie à € 140,50