QUHA ZONO GYROSCOPISCHE MUIS
Doelgroep: iedereen die moeite heeft een gewone computermuis te bedienen, of hand- dan wel polsklachten heeft. De Zono is ook zeer geschikt als u last van tremoren heeft of als u in het geheel niet beschikt over de werking van uw hand(en).

De Quha Zono is een draadloze muis met een ingebouwde gyroscoop, waarmee de positie van de muis wordt bepaald. Door de Quha Zono te bewegen of kantelen, kan de muispijl op het scherm worden bewogen.

De Quha Zono is zeer licht van gewicht en kan bediend worden met het hoofd, de hand of de voet. Er zijn diverse bevestigingen voor de Quha Zono verkrijgbaar, waaronder een headset met houder en een universele clip die aan een brilpoot of nekbeugel bevestigd kan worden, of met een band aan de hand of voet.

Met behulp van de bijgeleverde software kan de werking van de Quha Zono aangepast worden. De muissnelheid kan voor horizontale en verticale bewegingen apart ingesteld worden. Hierdoor is de muisreactie beter instelbaar dan voor andere hoofdbedieningen het geval is.

Naast de snelheid kan ook een tremordemping ingesteld worden. Dit zorgt ervoor dat kleine, onwillekeurige bewegingen worden weggefilterd, waardoor het gemakkelijker wordt om de muiscursor stil te houden.

Alle instellingen worden opgeslagen op de Quha Zono zelf, waardoor deze eenvoudig gebruikt kan worden op meerdere systemen. Quha Zono is niet alleen geschikt voor Windows en Mac computers, maar ook voor Android apparaten. (Let op: de configuratiesoftware kan alleen op Windows computers gebruikt worden.)

De Quha Zono maakt draadloos verbinding met de computer via een USB-ontvanger. De ontvanger is voorzien van een 3,5 mm jackingang, waarop een externe schakelaar kan worden aangesloten. Hiermee kan de linker muisknop bediend worden. Een tweede schakelaar, voor het bedienen van de rechter muisknop, kan aangesloten worden middels de bijgeleverde splitter. De software bevat ook een automatische klikfunctie. Als deze functie geactiveerd is, kan een klik uitgevoerd worden door de muispijl enige tijd stil te houden.

Zono baseballpet met houder
Zono bril zonder glazen
Zono hoofdband
Zono nekbeugel

Quha Sento
Een andere manier om muiskliks uit te voeren, is met de Quha Sento. Quha Sento is een contactloze blaasschakelaar, speciaal ontworpen voor de Quha Zono.

Quha Sento heeft de vorm van een microfoontje. De schakelaar bevindt zich aan het uiteinde van een buigbaar armpje, waarmee hij gemakkelijk voor de mond kan worden geplaatst. Het armpje is bevestigd aan een headset waarin ook de Quha Zono kan worden geplaatst. De Sento maakt draadloos verbinding met de ontvanger van de Zono.

Voor het uitvoeren van muiskliks hoeft u slechts met minimale kracht in de Sento te blazen. Door de afstand tot de mond te variëren kan de blaaskracht aangepast worden aan het persoonlijke blaasvolume. Door gebruik te maken van de Quha software is het ook mogelijk andere klikfuncties uit te voeren.

In tegenstelling tot andere blaasschakelaars wordt de Sento niet in de mond genomen. Dit maakt de Sento een hygiënische oplossing. Het geheel is bovendien zeer licht van gewicht.

Technische gegevens
Afmetingen (lxbxh): 59 x 33 x 15 mm
Gewicht: 23 gram
Gewicht optionele nekbeugel: 21 gram
Gewicht optionele brilclip: < 3,5 gram
Gewicht Sento met headset: 44 gram
Draadloze verbinding: 2,45 GHz radiolink
Bereik: 10 meter
Voeding: Li-Po 240 mAh, gebruikstijd 30 uur, stand-by tot 20 dagen, opladen via usb
Ontvanger: USB 2.0 HID
Aansluiting schakelaars: 1x 3,5 mm jackaansluiting op USB-ontvanger, extra schakelaar aan te sluiten middels bijgeleverde adapter
De Zono is geschikt om te gebruiken met Windows computers vanaf XP en Mac Computers vanaf OSX

Met behulp van de optionele kleurkit kunt u de Quha Zono een persoonlijk tintje geven.

Op de website van fabrikant Quha vindt u diverse YouTube filmpjes waarin o.m. het gebruik van de Zono helder wordt gemaakt. Een aanrader!

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
Quha Zono à € 845,00
Quha Zono hoofdband met houder (verstelbaar van S tot XXL) zwart à € 85,00
Quha Zono hoofdband met houder (verstelbaar van S tot XXL) wit à € 85,00
Quha Zono hoofdband met houder (verstelbaar van S tot XXL) rood à € 85,00
Quha Zono hoofdband met houder (verstelbaar van S tot XXL) violet à € 85,00
Quha Zono klittenband + clip à € 25,00
Quha Zono nekbeugel + clip à € 55,00
Quha Zono bril zonder glazen + clip à € 55,00
Quha Zono baseballpet met houder à € 55,00
Quha Zono kleurkit (3 extra houdersvoor de Zono in violet, wit of blauw) à € 25,00
Quha Sento met verstelbare hoofdband à € 335,00
Quha Sento met hoofd-bevestigingskit à € 335,00
Quha Sento met oog-kit à € 335,00