IRISBOND DUO OOGBESTURING
Doelgroep: Wie die het meeste baat hebben bij het systeem zijn mensen met een ernstige motorische beperking die geen conventionele toetsenborden en muisbesturing kunnen gebruiken. Mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), Cerebrale Parese, Duchenne, dwarslaesie of vergelijkbare aandoeningen.

De Irisbond Duo is een oogbesturingsysteem dat bedoeld is als navigatiehulpmiddel voor gebruikers met ernstige bedienbeperkingen, die geen toetsenbord en muis kunnen bedienen om toegang te krijgen tot een computer.


De gebruiker kan met de ogen een muis bedienen en hierdoor navigeren. Werking Het systeem bestaat uit een oogbesturingapparaat dat met een meegeleverde kabel op een USB-poort (USB 2.0 of hoger) van de computer wordt aangesloten. De Duo zendt Infra Rood lichtbundels uit die reflecties op de hoornvlies van de gebruiker creëren. Een camera registreert deze reflecties en deze kan door een reeks complexe computeralgoritmen de pupillen van de gebruiker identificeren. De informatie wordt vervolgens door de computer verwerkt via de Irisbond EasyClick software (te installeren op de computer). Hiermee kunnen de oogbewegingen van de gebruiker vertaald worden in de posities voor de muis op het scherm.

De gebruiker kan via Irisbond Duo toegang krijgen tot diverse programma's die op de computer zijn geïnstalleerd. Irisbond geeft de gebruiker een venster naar de wereld, waarmee hij of zij kan communiceren, ervaringen en kennis delen, films bekijken, lezen, luisteren naar audioboeken, gamen ... Er is (bijna) geen beperking meer! Bovendien kan de gebruiker de afstandsbediening voor de tv of een ander Infra Rood apparaat bedienen door gebruik te maken van ondersteunende en alternatieve communicatiemiddelen (AAC), zoals een virtueel toetsenbord, spraakvervangers en omgevingsbedieningsystemen, bijvoorbeeld Grid 3. Irisbond oogbesturing is veilig te gebruiken, voldoet aan de relevante Europese richtlijnen en is getest door een gecertificeerd laboratorium volgens de industriële CE normen.

EasyClick-software

Deze meegeleverde en eenvoudig te gebruiken software biedt twee opstartmodi - Beginner en Pro - voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers van oogbesturing.

Voor gebruik bij eenvoudige activiteiten en games en onafhankelijke communicatie.
Intuïtieve positioneringsgids.
Beschikt over 1- en 5-punts kalibratie.
Stilstaan met de ogen om te klikken of Knipperen om te klikken-modi.
Individuele profielinstellingen voor verschillende gebruikers en apparaten - ideaal voor klaslokalen en beoordelingen.
Biedt uitgebreide kalibratieaanpassingen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften en interesses van individuen.
Optie voor monoculaire bediening van het linker- / rechteroog.
Optie voor monoculaire bediening van het linker- / rechteroog.
Eenvoudige werkbalk (Beginner).
Geavanceerde bedieningswerkbalk (Pro).


Van eenvoudige kijken naar volledige computertoegang

De nieuwe en verbeterde EasyClick geeft toegang tot de ogen naar een geheel nieuw niveau van prestaties en bruikbaarheid. Wat uw toegangsbehoeften ook zijn, EasyClick voorziet er in binnen één applicatie. Van eenvoudige oogbesturing tot onafhankelijke communicatie en volledige computertoegang, EasyClick biedt de beste toegang en functies binnen twee modi; Beginner en Pro.

Beginner

EasyClick Beginner is de eenvoudigste oplossing voor oogbesturing om te beoordelen, op te nemen en te versterken! Het is gelicentieerd voor een onbeperkt aantal apparaten en gebruikers, zodat u op elk moment de verbinding kunt omwisselen van een standaard desktop-pc naar een meer mobiele oplossing, zoals een laptop of tablet. U heeft geen specialistische ondersteuning en training meer nodig om aan de slag te gaan.

Geen schermmeting of training vereist om te gebruiken; ontworpen om intelligent en intuïtief te zijn.

Meerdere instellingen beschikbaar om de kalibratie aan te passen en te personaliseren en een optimale eye-tracking-ervaring te bereiken.
Een eenvoudige 1-punts kalibratie geeft een grote functionele nauwkeurigheid voor gebruikers met beperkte aandachtsvaardigheden.

EasyClick-Pro
Voor gebruikers van oogbesturing die volledige computertoegang nodig hebben, upgrade naar EasyClick Pro. EasyClick Pro geeft doorgewinterde gebruikers toegang tot internet en sociale media, muziek- en videospelers, elektronische boeken, games, communicatiesoftware en meer. De Pro-modus bevat een geavanceerde werkbalk die ervaren oogbestuurders de verdere controle geeft die ze nodig hebben:
- Volledige muisklikcontrole -links / dubbel links klikken en rechts klikken.
- Drag and drop-functie.
- Schermtoetsenbord.
- Vergrotingsfunctie om kleine doelen te selecteren.
- Gereedschap voor verticaal scrollen.

Irisbond Duo wordt geleverd met de volgende onderdelen:
- 1 Irisbond oogdetectie
- 1 USB verlengkabel
- 4 bevestigingsapparatuur
- 1 geheugenstick met EasyClick software, gebruikershandleiding, snelstartgids en een activatiebestand.

Technische specificaties
- Schermgrootte 10-24"
- Werkafstand 50-90 cm
- Kalibratie 1, 5, 9, 16 punts
- Selectie dwell, knipper, schakelaar
- Detectie een of twee ogen
- Bevestiging magnetisch / plakken (laptop/pc)
- adapter (tablet / comm.hulpmiddel)
- Systeemeiden: Windows Vista, 7, 8, 8.1, 10
- Gewicht 135 gram
- Afmeting 290 x 35 x 30 mm

Bestellen via www.edupro.nl is veilig, anders zou Edupro het ook niet sinds 1991 hebben uitgehouden! U betaalt als u privé bestelt vooraf na ontvangst van uw factuur via e-mail.
Edupro levert uitsluitend aan scholen, bedrijven en instellingen op rekening. De factuur zit in dat geval bij de zending! Betaling dient te geschieden binnen een termijn van 14 dagen.
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld.
Irisbond Duo met EasiClick Beginner software à € 1795,00
Upgrade EasiClick Beginner naar EasiClick Pro à € 249,50